Просте приготування піци - фото 1

Піца для багатьох стала улюбленою стравою. Вона давно асоціюється з гарним відпочинком та доброю компанією, але для того, щоб поласувати нею, немає необхідності йти кудись, адже навіть найсмачнішу піцу завжди можна приготувати вдома. Для тих, хто дуже переживає за результат, є прості рецепти.

Відповідний варіант для тих, хто хоче і смачно поїсти, і зберегти фігуру.

На тісто піде 500 г борошна, пара яєць, трохи води, трохи рослинної олії та сіль.

Борошно просіюється і змішується з сіллю, після чого її збирають гіркою з поглибленням, в яке розбиваються яйця, і все ретельно перемішується. У процесі додається вода та олія, перемішування триває близько 10 хвилин.

Перед випіканням тісто варто накрити плівкою і дати полежати в теплому близько 30 хвилин.

Що стосується начинки, то знадобиться томатний соус чи помідори, твердий сир та ковбаса, а також оливки, але останнє – справа смаку.

Форму та розміри піца може мати будь-які (за бажанням кухаря). Тісто розкочується до стану млинця, тільки не надто тонкого. Першим шаром іде томатний соус. Якщо його немає, варто взяти будь-який інший соус. Після цього укладаються різані помідори, оливки та ковбаса. Тертим сиром все покривається зверху, причому якомога ряснішим.

На запікання витрачається близько 30 хвилин за температури 180 градусів.

Закрита піца

Просте приготування піци - фото 2

Вона готується з дріжджами, тому треба бути уважним. Для тіста крім дріжджів (сухих) знадобиться 2 склянки борошна, трохи олії та води, а також сіль. Дріжджі розчиняються обов'язково у теплій воді, після чого туди додаються борошно та масло. Все ретельно вимішується. Коли склад став однорідним, тісто залишається у спокої кілька годин.

Для начинки потрібно приготувати шинку або варену курячу грудку (можна обидва варіанти відразу), кілька видів сиру (м'який та твердий), а також помідори, зелень, олію та спеції.

М'ясо, м'який сир та помідор нарізають кубиками або товстими смужками, а твердий сир третиться на тертці, після чого все змішується. Додатково сюди ж (після змішування) додається трохи олії та спецій. Тісто розкочується на два млинці, на один з яких рівномірно викладається начинка, а інший, як кришка, її закриває і притискається по краях.

Випікається піца також за 180 градусів близько 20-30 хвилин.

За бажання начинку можна не змішувати, а поступово викласти на тісто, але тоді не буде гарантії, що спеції виявляться скрізь у потрібній кількості. Діяти можна обома методами.

Декілька порад, про які корисно пам'ятати:

  1. Олія в тесті потрібна для того, щоб воно було більш еластичним і менше ліпло до рук.
  2. Воду можна замінити молоком або навіть газуванням, за рахунок чого тісто стане ніжнішим.
  3. Перед тим, як викладати ту чи іншу начинку, тісто варто змастити соусом або трохи олією.
  4. Тісто повинно розкочуватися не надто товсто, щоб воно добре пропікалося, але при цьому не було дуже тонким, бо воно може не втримати начинку.
  5. Зайве тісто можна зберігати у холодильнику досить довго.
  6. Якщо самостійне приготування тіста викликає проблеми, можна придбати готове.

Навіть якщо з першого разу не вийде, то подальші спроби обов'язково закінчаться успіхом. Головне, не засмучуватися та експериментувати.