Склад:
- дріжджі (можна взяти сухі) – 21 г;
- борошно - 400 г;
- паста томатна – 50 г;
- часник (очищений) - 2-3 часточки;
- сіль – 4 г;
- оливкова олія – 90 мл;
- цибуля (очищена) - 1 головка;
- цукор - 1 ч. л.;
- орегано (спеція) – 1 ст. л.;
- свіжі помідори чері – 400 г;
- консервовані помідори (порізані) – 250 г;
- сир моцарелла – 300 г;
- свіжий базилік – 3 гілочки.
* Щоб страва виглядала більш привабливо, помідори черрі бажано використовувати кілька кольорів (червоні та жовті).
Приготування:
- Подрібнити дріжджі та залити їх теплою водою (250 мл). Коли дріжджі розчиняться, насипати до них сіль та борошно. Додати сюди ж частину олії (1 ст. л.).
- Замісити тісто (воно має придбати м'яку еластичну консистенцію). Надати тесту кулясту форму, накрити плівкою і поставити тепло приблизно на 30 хв.
- Підготовлену цибулю та часник нарізати дрібними кубиками. Обсмажити овочі в гарячій олії (2 ст. лож.). Додати до суміші томатну пасту та консервовані помідори та на слабкому вогні прокип'ятити її приблизно 10 хв. Потім суміш добре посолити і поперчити, додати цукор та орегано. Соус добре перемішати та повністю остудити.
- Помідори чері помити і нарізати половинками чи кільцями. Моцарелу нарізати великими скибочками.
- Розігріти духовку до 250 С. Розкотити тісто в прямокутник за розміром листа, попередньо посипавши робочу поверхню борошном.
- Змастити лист маслом (2 ст. л.) і обережно перенести на нього прямокутник з тіста, піднімаючи куточки і краї.
- Змастити прямокутник підготовленим соусом і рівномірно розкласти поверх нього сир. Потім викласти на тісто порізані помідори чері. Посипати начинку сіллю та перцем і злегка збризкати залишками олії.
- Випікати піцу приблизно 15 хв. Готову страву посипати порубаною зеленню базиліка і подавати.