Чим гарна піца? По-перше, традиційну італійську закуску, до речі, з дуже давньою історією досить легко приготувати. По-друге, порівняно з іншими популярними стравами, для її створення не потрібно купувати якихось конкретних інгредієнтів – підійде все, що є в холодильнику. І, по-третє, отриманий результат неодмінно сподобається як дорослим, так і маленьким гурманам. Ще сумніваєтеся? Тоді давайте готувати піцу з ковбасою та грибами.

Інгредієнти:

  • Борошно (340 г).
  • Швидкорозчинні дріжджі (4 г).
  • Сіль у тісто.
  • Цукор білий (4 г) – 1 ч.л.
  • Вода (90 мл) – 1/2 склянки.
  • Цибуля ріпчаста невелика (1 шт.).
  • Яйце свіже (1 шт.).
  • Соняшникова олія (10 мл) – 1 д. л.
  • Ковбаса копчена (50 г) – 9 шматків.
  • Кетчуп (15 мл) – 1 ст.
  • Печериці свіжі (5 шт.)
  • Чорний перець за смаком
  • Твердий сир (55 г)

Рецепт

  1. Для створення дивовижної піци нам знадобиться приготувати безопарне (з одним замішуванням) дріжджове тісто, для чого підігріваємо до 36 градусів воду, куди додаємо половину пакета гранульованих дріжджів, дрібку великої солі та неповну чайну ложку звичайного дрібного цукру. Перемішавши суміш, вводимо в неї куряче яйце, соняшникову (неодмінно рафіновану) олію і все пшеничне борошно. Далі замішуємо круте тісто, яке залишаємо під харчовою плівкою на 25 хвилин.
  2. Через заданий час обминаємо (при необхідності додаючи борошно) тісто і розкочуємо з нього круглий пласт діаметром 35 см. Потім щедро покриваємо поверхню майбутньої піци гострим кетчупом.
  3. Далі викладаємо на тісто половинки шматочків копченої ковбаси (припустимо використовувати й інші види), а також розміщуємо акуратні кільця очищеної цибулі, розрізані навпіл.
  4. На наступному етапі додаємо ретельно промиті та тонко нарізані печериці. Крім того, посипаємо заготівлю піци меленим перцем на власний смак.
  5. Тепер натираємо на великих осередках звичайної металевої терки будь-який твердий сир і рівномірно розсипаємо його по всій поверхні.
  6. Переміщуємо піцу з ковбасою в добре розпечену (за максимальної температури) духовку і випікаємо італійську закуску протягом 25 хвилин при 190 градусах.

Піца з ковбасою - фото 1

Піца з ковбасою - фото 2

Піца з ковбасою - фото 3

Піца з ковбасою - фото 4

Піца з ковбасою - фото 5

Піца з ковбасою - фото 6