Піца – національна кухня Італії - фото 1

Піца – знаменита страва у всьому світі. У різних країнах її готують по-своєму. Але ми говоритимемо виключно про італійську піцу. В Італії до неї ставляться просто. Що простіше начинка, то краще. Якщо ви спробуєте піцу, перебуваючи в Італії, то швидше за все тісто буде тонким, а лаконічною начинка. Але смак у неї буде просто приголомшливий. Перша піца в Італії приготовлена у Неаполі у 18 столітті на сковороді. Вона просто обсмажувалась, тісто виходило легким і хрустким. Нагору укладався сир та помідори, заправлені орегано. А потім її поміщали під гриль. Смачно, дуже смачно! Італійці з великою гордістю ставляться до винаходів найпростішої їжі.

Невід'ємна частина італійської піци – це помідори та моцарелла. Основа (тісто) має бути повітряним, тонким і хрустким.

Робимо піцу самі у духовці

Для цього необхідно приготувати правильне тісто та правильний томатний соус. Це є основою. Цьому ми й повчимося.

Отже, почнемо.

Тісто:

  • 655 мл води. Вода має бути кімнатної температури;
  • борошно із пшениці - 800 г;
  • морська сіль – 1 ст. ложка;
  • сухі дріжджі – 7 г;
  • цукрова пудра – 1 ст. ложки.

У просіяне борошно додати сіль, укласти гіркою в миску і зробити «криницю» в середині діаметром 16-18 см. Цукор і дріжджі розмішати з теплою водою і дати кілька хвилин постояти. Після цього влити в «колодязь». Виделкою акуратно замішати - у центрі утворюється густа суміш. Додати трохи борошна. Коли тісто стане щільним, виделку відкласти убік і замішати вже руками. Скачати з тіста кулю і розтягувати її в різні боки – ліворуч до себе, а праворуч від себе. Місити та розтягувати приблизно 10 хвилин. Тісто стане м'яким та еластичним.

Обов'язково присипте мукою, закатайте в харчову плівку і залиште хвилин на 15. Таке тісто буде простіше розкочуватися.

Тепер можна поділити на кілька кульок для кількох піц. Якщо правильно витримувати рецептуру, тісто потрібно розкачувати за 15-30 хвилин до випікання. Якщо тісто робите заздалегідь, його потрібно зберігати в холодильнику. На робочу поверхню, присипану борошном, покласти шматок тіста. Розкачати млинець розміром 0,5 см. Зовсім не обов'язково робити рівні краї, то буде цікавіше. Духовку розігріти до 250 градусів. Укладати потрібно на нижній рівень решітки в духовці, готувати 7-10 хвилин до придбання золотистого кольору.

Томатний соус:

  • 1 зубчик часнику;
  • оливкова олія;
  • подрібнений свіжий базилік – лише листя;
  • 1 банка (400 г) консервованих томатів без шкірки;
  • свіжомелений чорний перець;
  • морська сіль.

Розігріти глибоку каструлю або сковороду, влити трохи олії та злегка обсмажити подрібнений часник. Додати половину базиліка, томати, щіпку солі та перець. Варити 20 хвилин на слабкому вогні, помішуючи та розминаючи помідори у пюреподібну масу.

Отже, ми зробили основу для піци – тісто та томатний соус. Начинку вигадуємо заздалегідь і укладаємо на змащене томатним соусом тісто, зверху посипаємо натертий пармезан - і в духовку.
У вас все вийде. Насолоджуйтесь, влаштовуйте вечірки з піцою. Смачного.