Піца на замороженому тісті - фото 1

Традиційна італійська страва сьогодні популярна у всьому світі. Кулінари всіх країн готують піцу на дріжджовій основі з найрізноманітнішим наповненням. Піцерія Cipollino пропонує своїм замовникам кілька десятків видів начинки.
У численних ресторанах і кафе цю страву подають у класичному виконанні, а також з урахуванням смакових побажань навіть найпримхливіших клієнтів. Варіанти начинки є різними: морепродукти, м'ясо птиці, гриби або вегетаріанський набір. Незмінним залишається лише склад коржика. Однак і з основою допустимі варіації. Відмінний спосіб швидко нагодувати гостей – приготувати піцу на замороженому тісті.

Заморожена основа для піци – це зручно

Зручне рішення для гостинної господині – мати в морозилці запас тіста для швидкого випікання улюблених ласощів. Активне життя та шалений робочий ритм сучасної жінки вимагають ефективних кулінарних лайфхаків. Використання замороженого тіста для піци – одна з найзручніших «фішок». Такий спосіб дозволяє подати вишукану страву, не витративши на це години.

Де взяти заморожене тісто для піци?

Заморожений продукт можна придбати у супермаркеті. Достатньо вибрати виріб з гарним складом та придбати кілька упаковок про запас. Тісто для піци можна приготувати самим. Пропорційно збільшивши кількість інгредієнтів Ви отримаєте більше тіста. Надлишок слід розподілити по пакетах і відправити у холодильник. Цього запасу вистачить для того, щоб неодноразово балувати домашніх та друзів чудовою піцею!

Піца на замороженому тісті - фото 2

Таємниця смачної піци на замороженій основі

Кулінарні блогери часто сперечаються про те, чи відрізняється піца на замороженому тесті від продукту, приготовленого на свіжому дріжджовому коржі. Якість готового продукту залежить від ряду факторів:

  1. Якість вихідних інгредієнтів. Смачний виріб не вийде, якщо під час випікання страви використовувати низькосортні продукти. М'ясо та сир мають бути свіжими, а овочі стиглими. Важливе значення мають дріжджі. Вони можуть бути сухими чи свіжими. Однак найкращим рішенням для тіста для піци є закваска.
  2. Дотримання технології виготовлення. Спосіб нарізки ковбаси і помідор, товщина коржика, що розкочується - всі ці умови впливають на якість готового продукту.
  3. Температурний режим. У Неаполі при випіканні піци температура печі сягає чотирьохсот градусів. У домашніх умовах достатньо 360-370 градусів С. Відмінне професійне рішення – використання каменю. Ця деталь дозволяє досягти потрібної кількості жару знизу. Справжні кулінари знаються на температурних секретах приготування коржика. Тому піца, яка подається з печей Cipollino, вражає ароматом та смачною хрусткою скоринкою.

При дотриманні секретів роботи з коржом і начинкою піца на замороженому тесті анітрохи не поступатиметься продукту, який був приготовлений «з під ножа». Важливим моментом є правильне розморожування вихідного продукту.

Як правильно розморозити тісто?

Випікання піци на замороженому тесті вимагає нескладної, але важливої попередньої підготовки. Вихідна маса для приготування коржика має бути правильно розморожена.

Є кілька секретів, які дозволяють швидко та делікатно підготувати заморожене тісто до творчого кулінарного процесу:

  • Категорично неприпустимі неодноразові заморожування та розморожування тіста. Ідеальний варіант, що забезпечує якість продукції – одноразове експрес-заморожування.
  • Заморожувати тісто слід у герметичній упаковці. Пакет не повинен мати пошкоджень та слідів розтину.
  • Навіть глибоке заморожування вимагає дотримання термінів. Оптимальний період зберігання тіста під впливом низьких температур – 1,5-3 місяці.
  • Для збереження структури продукту неприпустиме перегрівання. Прискорення процесу розморожування можливе лише м'якими, делікатними методами. Мікрохвильова піч, гаряча вода та духовка не підходять для цієї процедури. В крайньому випадку можна вдатися до допомоги опалювальних приладів, оцінивши інтенсивність жару.
  • Найкращі варіанти для попередньої підготовки тіста для піци: застосування холодильника, рушника, водяної лазні.

Розморожування тіста в холодильнику

Цей спосіб є щадним, так як дозволяє підготувати заморожене тісто до роботи м'яко, не порушуючи шарувату структуру маси. Таке рішення вимагає трохи більше часу, але результат перевершить всі очікування. Тісто повністю збереже дріжджову структуру і втратить необхідну клейкость.

Рушник

Накривши заморожене тісто для піци рушником, можна досягти результату за кілька годин. Процедуру слід здійснювати поряд з нагрівальними приладами, за винятком прямого контакту з ними. Найчудовіший ефект можливий, якщо Ви накриєте масу рушником у приміщенні, яке обігрівається жаром дров'яної печі.

Водяна баня

Якщо містку тару наповнити водою, а в неї встановити меншу каструлю або тарілку, помістивши туди заморожене тісто, можна оперативно розморозити виріб. Важливо при цьому не допустити нагрівання на сильному вогні та, відповідно, закипання води.

Смачної піци!