Піца без дріжджів – це улюблена страва багатьох. Тонне хрумке тісто, змащене соковитим томатним соусом і наповнене смачною начинкою - що може бути краще?
Основні інгредієнти для тесту без дріжджів:
- Борошно;
- Кефір 2,5%;
- Рослинна (оливкова) олія;
- Цукор;
- Розпушувач;
- Морська сіль
На 1 велику піцу без дріжджів:
- Змішайте 200 мл кефіру, 70 г олії.
- Окремо змішайте 300 г борошна, 4 г розпушувача, 10 г цукру, 10 г солі.
- Додайте|добавляйте| рідкі інгредієнти до сухих і замісіть тісто. Дайте відпочити 20 хвилин.
- Розкачати тонкий пласт і наповнити начинкою. Випікайте 20-30 хвилин.
Варіанти начинок:
- Томатний соус, помідори, шинка, твердий сир (або моцарелла), паприка у пластівцях, сушені трави, червона цибуля.
- Томатний соус, гриби, курка, помідори, сушені трави, сир.
- Томатний соус, тунець (лосось або морепродукти), помідори, цибуля, оливки, сир, трави.
Якщо хочете, щоб сир зарум'янився, додайте його відразу до начинки. Якщо любите м'якший і тягучий - посипте їм піцу на тесті без дріжджів за кілька хвилин до готовності.