Піца на тісті без дріжджів - фото 1

Піца без дріжджів – це улюблена страва багатьох. Тонне хрумке тісто, змащене соковитим томатним соусом і наповнене смачною начинкою - що може бути краще?

Основні інгредієнти для тесту без дріжджів:

  • Борошно;
  • Кефір 2,5%;
  • Рослинна (оливкова) олія;
  • Цукор;
  • Розпушувач;
  • Морська сіль

На 1 велику піцу без дріжджів:

  1. Змішайте 200 мл кефіру, 70 г олії.
  2. Окремо змішайте 300 г борошна, 4 г розпушувача, 10 г цукру, 10 г солі.
  3. Додайте|добавляйте| рідкі інгредієнти до сухих і замісіть тісто. Дайте відпочити 20 хвилин.
  4. Розкачати тонкий пласт і наповнити начинкою. Випікайте 20-30 хвилин.

Варіанти начинок:

  • Томатний соус, помідори, шинка, твердий сир (або моцарелла), паприка у пластівцях, сушені трави, червона цибуля.
  • Томатний соус, гриби, курка, помідори, сушені трави, сир.
  • Томатний соус, тунець (лосось або морепродукти), помідори, цибуля, оливки, сир, трави.

Якщо хочете, щоб сир зарум'янився, додайте його відразу до начинки. Якщо любите м'якший і тягучий - посипте їм піцу на тесті без дріжджів за кілька хвилин до готовності.