Піца на дріжджовому тісті - фото 1

Піца – найпопулярніша страва у світі. Вперше відкритий дріжджовий коржик, покритий начинкою, був приготовлений у XVIII столітті, в Італії. Щодня у всьому світі готуються мільйони піц на дріжджовому тісті. Приготуємо домашню піцу з соковитою начинкою.

Інгредієнти для піци на дріжджовому тісті:

  • борошно - 500 грам;
  • сіль - чайна ложка;
  • цукор – столова ложка;
  • сухі дріжджі;
  • рослинна олія;
  • ковбаса копчена - 300-400 грам;
  • головка цибулі;
  • один великий помідор;
  • солодкий перець – 2 шт.;
  • кукурудза – 200 г;
  • майонез – 300 г;
  • сир – 400 грам;
  • томатна паста – 40 г;
  • томатний сік.

Як приготувати піцу на льоді?

Насамперед приготуємо тісто. Можна використовувати живі дріжджі, але з сухими процес буде швидше. Налийте в глибоку ємність 250 г теплої води (або молока), розчиніть пакетик дріжджів (зазвичай на упаковці написано на скільки борошна розрахований пакетик). Додайте сіль та цукор, перемішайте, залиште на пару хвилин. Влийте трохи олії і засипайте борошно. Замісіть м'яке тісто, яке не буде липнути до рук (муки можливо буде потрібно трохи більше). Накрийте тісто, поставте у тепле місце на 30 хвилин.

Для соусу візьміть томатну пасту, розігрійте на сковорідці, влийте трохи соку, щоб паста придбала консистенцію кетчупу. Варіть соус на повільному вогні, додайте цукор, солі до смаку та улюблені спеції. Вимикайте, коли соус почне уварюватися. Звичайно можна використовувати звичайний кетчуп, але з домашнім соусом, набагато смачнішим.

Переходимо до приготування начинки. Помідор наріжте тонкими півкільцями, перець також. Цибулю – четвертинками, ковбасу півкільцями. Якщо хочете отримати легку кислинку, замаринуйте попередньо цибулю в оцті. Сир натріть на великій терці.

На завершальному етапі збираємо піцу. Даних інгредієнтів достатньо на дві великі піци. Розділіть тісто на дві частини, тонко розкотайте і покладіть на деко, змащене маслом. Послідовно викладаємо начинку: соус, цибулю, перець, ковбасу, кукурудзу, помідор, майонез.

Поставте піцу в духовку, випікайте при 180 градусах 40 хвилин (можливо часу знадобиться більше, залежно від духовки). За 15-20 хвилин до готовності посипте піцу сиром. Якщо це зробити відразу, не вийде ефекту, щоб сир тягнувся. Аналогічним способом зберіть другу піцу з продуктів, що залишилися.

Піца на тесті з дріжджами Вам обов'язково сподобається! Смачного.

Піца на дріжджовому тісті - фото 1

Піца на дріжджовому тісті - фото 2

Піца на дріжджовому тісті - фото 3

Піца на дріжджовому тісті - фото 4

Піца на дріжджовому тісті - фото 5

Піца на дріжджовому тісті - фото 6

Піца на дріжджовому тісті - фото 7

Піца на дріжджовому тісті - фото 8

Піца на дріжджовому тісті - фото 9