У моїй родині піцу люблять усі. Тому ми не ходимо до піцерії, а випікаємо її вдома. Так, як нам подобається. І виходить завжди ароматна та смачна, багато начинки та зовсім трохи тіста. Її хочеться з'їсти до останнього шматочка. Сьогодні поділюся улюбленим рецептом. Начинка може бути будь-якою, але моїм дітям подобається таке поєднання.

Список інгредієнтів

Для тіста

  • 1 склянка води.
  • 30 г дріжджів.
  • цукор – 25 грам.
  • дрібка солі.
  • 1,5 столові ложки рослинної олії.
  • 2-2,5 склянки борошна.

Для начинки

  1. Ковбаса салямі.
  2. Майонез.
  3. Кетчуп.
  4. Огірки солені.
  5. Сир твердий.
  6. Зелень.

Як приготувати

Як бачимо, необхідний для піци найпростіший набір продуктів. Зазвичай він є у кожному холодильнику.

Спершу зробимо домашнє тісто для піци. Воно виходить набагато смачніше магазинних заготовок і звичайно дешевше. Вливаємо склянку теплої води в миску, додаємо дріжджі та розчиняємо їх у воді. Додаємо цукор і вимішуємо віночком. Даємо постояти 15 хвилин, за цей час дріжджі розпочинають свою роботу. Ви побачите, як опара збільшилася і пузириться.

Далі додаємо в опару дрібку солі і знову перемішуємо, олію та борошно поступово додаємо в тісто і вимішуємо.

Тісто потрібно замішувати руками 3-4 хвилини, це важливий момент. Тепер тісту потрібно «відпочити», залишимо його на 1:00 в теплому місці. За цей час готуємо начинку. Ковбасу та солоний огірок я ріжу соломкою, твердий сир – треба потерти на тертці. Зелень дрібно нарізаю.

Збираємо піцу. У мене велике деко. Я поділяю тісто на 2 частини. І кожну з них розкочую пластом. Виходить у результаті дві великі піци.

Один пласт тіста викладаю на лист. Його заздалегідь потрібно змастити олією або застелити пергаментним папером і теж її змастити олією.

Далі тісто змащую невеликим шаром майонезу та кетчупу, зверху кладу начинку – це ковбаса та огірки, зверху все засипаю гарним шаром тертого сиру.

Важливо! Сир потрібно терти на великій тертці, так він добре плавитиметься.

Відправляю піцу до духовки, випікаю приблизно 15 хвилин. Духовку заздалегідь розігріваю до 200 градусів.

Готову піцу викладаю на блюдо. При цьому у всьому будинку стоїть неймовірний аромат домашньої випічки.

Посипаю готову піцу дрібно порізаною зеленню.

Так само випікаю і наступну піцу. Смачного.

Піца домашня з салямі та солоним огірком - фото 1

Піца домашня з салямі та солоним огірком - фото 2

Піца домашня з салямі та солоним огірком - фото 3

Піца домашня з салямі та солоним огірком - фото 4

Піца домашня з салямі та солоним огірком - фото 5

Піца домашня з салямі та солоним огірком - фото 6

Піца домашня з салямі та солоним огірком - фото 7

Піца домашня з салямі та солоним огірком - фото 8

Піца домашня з салямі та солоним огірком - фото 9

Піца домашня з салямі та солоним огірком - фото 10