Італійська піца – популярна та улюблена страва вітчизняних гурманів. Хрумкі та вишукані ласощі – невід'ємний атрибут щоденного та святкового меню. Ця страва має свою неповторну історію зародження і простий спосіб приготування.

Італійська піца - фото 1

Італійська піца - біля витоків зародження

Історики досі розходяться в думках щодо істинності назви страви. У давнину народи Середземномор'я користувалися однією і тією ж перевіреною технологією виготовлення коржів. Виріб випікали на гарячому камені, розташованому над розпеченим вугіллям. Готові коржики обов'язково змащували оливковою олією, а потім прикрашали різними овочами. У результаті виходила оригінальна та смачна страва. Цей коржик – прообраз основи сучасної піци.

Понад 6 тисяч років тому єгиптяни вперше почали використовувати кисле молоко та дріжджі для приготування коржів. Стародавні греки начиняли поживні ласощі зеленню, цибулею або сиром. Додаткові продукти клали у сире тісто та запікали до готовності. З роками римляни перейняли досвід греків, удосконалили рецепт приготування коржів із начинкою та випустили свій власний продукт під назвою «placenta». Відтепер як начинку використовували будь-які овочі, і навіть мед.

Століття за століттями покращувався процес створення дивовижної страви. Завдяки старанням і фантазії різних народів, на світ з'явилися оригінальні ласощі під назвою піца. Сучасна страва складається з кількох так званих частин: дріжджове тісто, томатна паста, кілька видів сиру, потім слідує шинка і, нарешті, морепродукти.

Італійська піца - фото 2

Інгредієнти для італійської піци

Нижче наведено рецепт створення піци з груші. Господині знадобиться запастися такими продуктами:

  1. Сир моцарелла – 100 г.
  2. Рубані волоські горіхи – 50 г.
  3. Сир із блакитною пліснявою – не менше 70 г.
  4. Одна тверда груша.
  5. Тісто для піци.
  6. Нарізана зелена цибуля – 2 ст. ложки.

Етапи приготування:

Обробка та створення основи. У борошно обов'язково додають холодну воду та оливкову олію. Тісто розтягують руками. Неприпустиме використання пляшки або качалки. Не варто також змащувати тісто томатною пастою.
Прикраса піци. Коли основа готова викладають додаткові інгредієнти. В даному випадку це сир, цибуля, волоський горіх і, звичайно ж, груша.

Випікання. Створений шедевр випікають у духовці 7-10 хвилин.

За кілька хвилин у домашніх умовах можна приготувати дивовижні ласощі для всієї родини.

Італійська піца - фото 3