Дріжджова піца на сковороді - фото 1

Соковиту піцу з хрусткою скоринкою на дріжджовому тісті можна приготувати не тільки в духовці, а й на сковороді. Начинка може бути будь-якою, в даному випадку ми використовували обсмажені з цибулею печериці та свіжі помідори. Загальний час виготовлення дріжджової піци на сковороді становить 90 хвилин. Дуже смачна піца в Києві на Подолі в піцерії Cipollino Pizza.

Інгредієнти:

  1. Борошно - 100 гр.
  2. Вода – 60 грн.
  3. Дріжджі сухі – половина чайної ложки
  4. Сіль – щіпка
  5. Цукор – половина чайної ложки
  6. Печериці – 200 гр.
  7. Сир – 50 гр.
  8. Цибуля – 1 шт.
  9. Зелена цибуля – 1 невеликий пучок
  10. Помідор – 1 шт.
  11. Кетчуп – 2 столові ложки
  12. Рослинна олія – для обсмажування

Приготування дріжджової піци на сковороді, послідовність дій:

  1. Приготуйте потрібні інгредієнти. Гриби, овочі та зелень потрібно ретельно вимити.
  2. Наливаємо теплу воду в глибокий посуд, додаємо цукор та дріжджі. Перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин. У борошно додаємо щіпку солі, змішуємо і частинами всипаємо у воду з дріжджами. Замішуємо густе тісто. Накритий харчовою плівкою посуд залишаємо на 60 хвилин. За цей час воно має добре піднятися.
  3. Поки тісто піднімається, займемося підготовкою начинки для піци. Цибулю ріжемо невеликими шматочками і 5 хвилин обсмажуємо на середньому вогні до появи золотистого кольору.
  4. Печериці нарізаємо тонкими пластинками. Перемішуємо з цибулею і смажимо 10 хвилин. Кришкою не накриваємо, щоб рідина, яку гриби пустять, випарувалася, а самі печериці обсмажилися. Готові гриби стануть м'якими, зменшаться у розмірах та потемніють.
  5. Робоче місце посипаємо невеликою кількістю борошна. Тісто розкочуємо і надаємо форму круга товщиною 0,5 см. Акуратно перекладаємо на чисту змащену олією сковороду.
  6. Готуємо з закритою кришкою 3-5 хвилин до утворення легкої скоринки. Перевертаємо на інший бік. Змащуємо кетчупом. Посипаємо тертим сиром.
  7. Викладаємо печериці з цибулею.
  8. Розподіляємо нарізаний тонкими скибочками помідор, посипаємо зеленою цибулею. Закриваємо кришкою та залишаємо на маленькому вогні ще на 5 хвилин. Дріжджова піца готовий на сковороді.

Дріжджова піца на сковороді - фото 2

Дріжджова піца на сковороді - фото 3

Дріжджова піца на сковороді - фото 4

Дріжджова піца на сковороді - фото 5

Дріжджова піца на сковороді - фото 6

Дріжджова піца на сковороді - фото 8

Дріжджова піца на сковороді - фото 9

Дріжджова піца на сковороді - фото 10

 

Дріжджова піца на сковороді - фото 13

Смачного!