Соковиту піцу з хрусткою скоринкою на дріжджовому тісті можна приготувати не тільки в духовці, а й на сковороді. Начинка може бути будь-якою, в даному випадку ми використовували обсмажені з цибулею печериці та свіжі помідори. Загальний час виготовлення дріжджової піци на сковороді становить 90 хвилин. Дуже смачна піца в Києві на Подолі в піцерії Cipollino Pizza.
Інгредієнти:
- Борошно - 100 гр.
- Вода – 60 грн.
- Дріжджі сухі – половина чайної ложки
- Сіль – щіпка
- Цукор – половина чайної ложки
- Печериці – 200 гр.
- Сир – 50 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Зелена цибуля – 1 невеликий пучок
- Помідор – 1 шт.
- Кетчуп – 2 столові ложки
- Рослинна олія – для обсмажування
Приготування дріжджової піци на сковороді, послідовність дій:
- Приготуйте потрібні інгредієнти. Гриби, овочі та зелень потрібно ретельно вимити.
- Наливаємо теплу воду в глибокий посуд, додаємо цукор та дріжджі. Перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин. У борошно додаємо щіпку солі, змішуємо і частинами всипаємо у воду з дріжджами. Замішуємо густе тісто. Накритий харчовою плівкою посуд залишаємо на 60 хвилин. За цей час воно має добре піднятися.
- Поки тісто піднімається, займемося підготовкою начинки для піци. Цибулю ріжемо невеликими шматочками і 5 хвилин обсмажуємо на середньому вогні до появи золотистого кольору.
- Печериці нарізаємо тонкими пластинками. Перемішуємо з цибулею і смажимо 10 хвилин. Кришкою не накриваємо, щоб рідина, яку гриби пустять, випарувалася, а самі печериці обсмажилися. Готові гриби стануть м'якими, зменшаться у розмірах та потемніють.
- Робоче місце посипаємо невеликою кількістю борошна. Тісто розкочуємо і надаємо форму круга товщиною 0,5 см. Акуратно перекладаємо на чисту змащену олією сковороду.
- Готуємо з закритою кришкою 3-5 хвилин до утворення легкої скоринки. Перевертаємо на інший бік. Змащуємо кетчупом. Посипаємо тертим сиром.
- Викладаємо печериці з цибулею.
- Розподіляємо нарізаний тонкими скибочками помідор, посипаємо зеленою цибулею. Закриваємо кришкою та залишаємо на маленькому вогні ще на 5 хвилин. Дріжджова піца готовий на сковороді.
Смачного!