Піцу люблять усі, і дорослі, і діти. Але зараз, щоб насолодитися улюбленою стравою, не обов'язково їхати до піцерії. Достатньо купити всі інгредієнти та зробити її вдома. А може, навіть і купувати не доведеться, потрібно буде подивитися, що є в холодильнику. Адже такі інгредієнти практично завжди є вдома.
Сьогодні робитимемо піцу з сирними бортиками. Спробуйте, вам обов'язково сподобається ідея, і ви будите пекти її тільки так. Піца буде з ковбасою. Я взяла салямі, але підійде і сервелат, і будь-яка інша копчена ковбаска. Можна навіть використовувати ковбасу, так звану варенку чи сосиски.
Список інгредієнтів
- Вода.
- Цукор.
- Сіль.
- Масло рослинне.
- Борошно.
- Ковбаса.
- Сир.
- Солоні огірки.
- Можна зелень.
- Майонез.
- Кетчуп.
Покрокові рекомендації
- Спочатку зробимо тісто і доки воно стоятиме на вистоюванні можна буде підготувати начинку.
- Для тіста візьмемо склянку теплої води, обов'язково теплу або тісто буде не м'яким. У воді потрібно розчинити 20-25 г звичайних пекарських дріжджів, додамо 1 столову ложку цукру і все добре розмішаємо. Дамо постояти 15 хвилин. Якщо дріжджі свіжі то опара підійде за цей час, ви побачите, як змінилася рідина і почала пузиритися.
- Тепер можна додати інші інгредієнти, це щіпка солі, 2 столові ложки рослинної олії, 2 склянки борошна, замішати тісто. Дивитись потрібно на його стан, за потреби можна додати борошно. Вимішати кульку і залишити її «підходити» ще приблизно на 1 годину.
- Тим часом підготуємо начинку. Огірки та ковбасу ріжемо дрібним брусочком. Сир потрібно потерти на великій тертці. Зелень подрібнити.
- Як тільки тісто буде готове, можна приступати до роботи з ним. Розкочуємо у формі кола, краї можна підрівняти за допомогою тарілки. Тісто не повинно бути дуже тонким.
- Оскільки піца у нас сьогодні буде з сирними бортиками, то по краю викладаємо шматочки сиру і повертаємо їх бортиком, щоб сир опинився всередині і добре запікся. Далі змащуємо тісто майонезом та кетчупом, викладаємо начинку: огірки та ковбасу, а зверху треба посипати тертим сиром.
- Відправляємо в духовку на 25 хвилин і випікаємо при температурі 200 градусів.
З цієї кількості продуктів у мене виходить 5-6 готових піц. Смачного. Насолоджуйтесь домашньою випічкою.