Для яскравих вихідних необов’язково їхати з Києва – нові враження та секретні місця завжди можна знайти в рідному місті. Іноді варто зробити лише кілька кроків убік чи проміняти центр на віддалений район.
І починається зовсім інша історія.
Спільно з холодним чаєм Fuze Tea® ми розпочинаємо серію тематичних путівників про те, як провести канікули в Києві - https://www.the-village.com.ua/village/city/summer-in-kyiv.
У новому матеріалі ми разом із журналістом Ярославом Друзюком розповідаємо про шість нетипових гастрономічних місць столиці.
Ярослав Друзюк
Редактор рубрики «Їжа» The Village Україна та головний редактор Blackfield Coffee
Гастрокультура – невід’ємна складова міської культури. Це не окрема тусовочка, де кілька десятків людей вирішують, що будуть їсти цілі міста. Це про базові потреби: як жити в місті, що тут відбувається цікавого і куди сходити на обід. Саме це я досліджую і про це пишу.
Про те, що Київ – чи не найкраще місто Європи за співвідношенням ціни та якості закладів, кажуть уже не тільки місцеві ресторатори, а й великі європейські медіа. Якщо у 2011 році Ентоні Бордейн розповідав про Київ крізь призму Чорнобиля та перепічку на Хмельницького, то сьогодні в місті не соромно показати іноземцям десятки місць – і, найімовірніше, з такими середніми чеками вони не знайдуть настільки смачних страв у жодній іншій європейській країні.
Чому це моя улюблена піца на Подолі? По-перше, це смачно
Мушу повідомити заздалегідь: без піци Cipollino не обходиться жоден день народження в офісі The Village Україна. Наші улюблені – піци із салямі та чотирма видами сиру
Засновник Cipollino Олег Возний відкрив власну піцерію п’ять років тому – після роботи в кількох мережевих закладах із метою створити щось неформатне.
У піцерії на Хорива немає великих зал і кімнат для караоке, тут немає піци з буратою чи шоколадом. На зауваження про прибори вам просто порадять їсти піцу руками. Понад те, приміщення Cipollino має такий вигляд, який і повинен мати колишній магазин взуття біля Контрактової площі – з дивним продовгуватим коридором на другому поверсі та офісом, у якому гості постійно шукають вбиральню.
Чому це моя улюблена піца на Подолі? По-перше, це смачно. По-друге, це місце, куди можна вийти на обід і трохи відірватися від роботи. Наприклад, саме тут я дізнався, що один мій колега роками ходив у рейди в Lineage II.