Для яскравих вихідних необов’язково їхати з Києва – нові враження та секретні місця завжди можна знайти в рідному місті. Іноді варто зробити лише кілька кроків убік чи проміняти центр на віддалений район.

Вуличний плов, шаурма і подільські пиріжки: що київського їсти в Києві - фото 1

І починається зовсім інша історія.

Спільно з холодним чаєм Fuze Tea® ми розпочинаємо серію тематичних путівників про те, як провести канікули в Києві - https://www.the-village.com.ua/village/city/summer-in-kyiv.
У новому матеріалі ми разом із журналістом Ярославом Друзюком розповідаємо про шість нетипових гастрономічних місць столиці.

Ярослав Друзюк

Редактор рубрики «Їжа» The Village Україна та головний редактор Blackfield Coffee

Вуличний плов, шаурма і подільські пиріжки: що київського їсти в Києві - фото 2

Ярослав Друзюк їсть піцу

Вуличний плов, шаурма і подільські пиріжки: що київського їсти в Києві - фото 4

Вуличний плов, шаурма і подільські пиріжки: що київського їсти в Києві - фото 5

Вуличний плов, шаурма і подільські пиріжки: що київського їсти в Києві - фото 7

 

Гастрокультура – невід’ємна складова міської культури. Це не окрема тусовочка, де кілька десятків людей вирішують, що будуть їсти цілі міста. Це про базові потреби: як жити в місті, що тут відбувається цікавого і куди сходити на обід. Саме це я досліджую і про це пишу.

Про те, що Київ – чи не найкраще місто Європи за співвідношенням ціни та якості закладів, кажуть уже не тільки місцеві ресторатори, а й великі європейські медіа. Якщо у 2011 році Ентоні Бордейн розповідав про Київ крізь призму Чорнобиля та перепічку на Хмельницького, то сьогодні в місті не соромно показати іноземцям десятки місць – і, найімовірніше, з такими середніми чеками вони не знайдуть настільки смачних страв у жодній іншій європейській країні.

Чому це моя улюблена піца на Подолі? По-перше, це смачно

Мушу повідомити заздалегідь: без піци Cipollino не обходиться жоден день народження в офісі The Village Україна. Наші улюблені – піци із салямі та чотирма видами сиру

Засновник Cipollino Олег Возний відкрив власну піцерію п’ять років тому – після роботи в кількох мережевих закладах із метою створити щось неформатне.

У піцерії на Хорива немає великих зал і кімнат для караоке, тут немає піци з буратою чи шоколадом. На зауваження про прибори вам просто порадять їсти піцу руками. Понад те, приміщення Cipollino має такий вигляд, який і повинен мати колишній магазин взуття біля Контрактової площі – з дивним продовгуватим коридором на другому поверсі та офісом, у якому гості постійно шукають вбиральню.

Чому це моя улюблена піца на Подолі? По-перше, це смачно. По-друге, це місце, куди можна вийти на обід і трохи відірватися від роботи. Наприклад, саме тут я дізнався, що один мій колега роками ходив у рейди в Lineage II.