- Можна виделку? - запитую в піцайоло Олега, чиї руки ще присипані борошном. Він щойно поклав переді мною картонну коробку з піцою, такою гарячою, що сир на ній продовжує пускати бульбашки.

Що написали KariFood про Cipollino - фото 1

- Яка виделка?! - відмахується Олег. Посадивши мене з подругами за білий дерев'яний стіл на вулиці, він схиляється над нами і коробкою, у якій пахнуть сир і рум'яні скибочки помідорів з печі.

Що написали KariFood про Cipollino - фото 2

Підчепивши один зі шматків піци середнім пальцем, Олег спритно складає його навпіл, на зразок конвертика:

- Ось так потрібно їсти піцу, а не виделками колупати! Смачного! - і Олег, розсміявшись, йде геть, залишивши нас наодинці з вісьмома скибочками піци і совістю, що замовкла перед її запашною пишністю.

Що написали KariFood про Cipollino - фото 3

Олег - єдиний працівник піцерії Cipollino, він же і власник, він же і піцайоло. Вранці, до приходу перших відвідувачів, він стоїть біля входу на Хоревій і роздає перехожим флаєри з рекламою піцерії і знижкою на другу піцу.

Що написали KariFood про Cipollino - фото 4

Cipollino працює всього лише місяць, але серед ранкових перехожих є й ті, кого піцайоло знає на ім'я - ці щасливчики вже побували в його піцерії, де подають лише піцу і нічого, крім піци, та спробували Маргариту на білому або томатному соусі.

Що написали KariFood про Cipollino - фото 5

Строго кажучи, для Києва подібний моно-заклад - новинка. Зазвичай меню будь-якої піцерії по периметру обростає іншими радощами італійської кухні, і слідом за довгим переліком всіляких піц неодмінно слідують позиції з пастою, різотто і тірамісу різного ступеня наближеності до оригіналу.

Що написали KariFood про Cipollino - фото 6

Cipollino не має нічого спільного зі стереотипним образом італійської піцерії, і водночас, навіть не маючи на меті таку мету, саме цей маленький заклад з неаполітанським акцентом став найіталійнішим за духом місцем, яке можна знайти в Києві.

Що написали KariFood про Cipollino - фото 7

Саме такий вигляд в Італії мають сімейні піцерії, про існування яких не підозрюють туристи, ласі на червону клітинку ресторанних скатертин. І саме в такі піцерії з року в рік ходять люди, яких кухар знає по іменах, потискає їм руки і час від часу цікавиться здоров'ям їхніх троюрідних тітоньок в Апульє або Монтеккьо.

Що написали KariFood про Cipollino - фото 8

У Cipollino немає інтер'єрної концепції, і саме її відсутність демонструє правильне освоєння простору і невеликої займаної площі піцерії. Тут немає ні пляшок з оливковою олією, що муляють око, ні гірлянд з кухонного начиння і стопок кулінарних книг, немає дерев'яних стільців а ля рустикаль і таких же рустикальних столів, буфетів, шафок і тумб.

Що написали KariFood про Cipollino - фото 9

Тут безроздільно панують природна простота і дуже смачна піца - хрустка і повітряна, Олег, який готує піцу, і люди, які приходять цю піцу їсти.

Що написали KariFood про Cipollino - фото 10

Піцу готують при вас - кухня відкрита настільки, що, власне, вона і займає собою майже весь простір першого поверху. На другому поверсі - акуратні чорні стіни і три білі столики. Ще два столики - на вулиці.

Що написали KariFood про Cipollino - фото 11

У меню Маргарита на білому або томатному соусі, кальцоне з ковбасками, чотири сири і піца з шинкою та сиром, з грибами - всього шість позицій.

Що написали KariFood про Cipollino - фото 12

Але якщо ви, наприклад, побажаєте скуштувати кальцоне з сиром і томатами, якої немає в переліку, Олег, який сам любить піцу найбільше на світі, приготує щось особисто для вас. Піцу подають у цупкій картонній коробці, яку можна забрати з собою або сісти за столик і тут же з'їсти її неймовірно апетитний вміст.

Що написали KariFood про Cipollino - фото 13

На рахунку в Олега - п'ять ресторанів, які він відкривав, як старший піцайоло, і одна маленька піцерія на Подолі - тепер уже своя власна, з широкою мармуровою стільницею для розкачування тіста, духовкою-піччю та кавомашиною, тому, навіть якщо ви не маєте наміру розпочинати ранок з піци, можете зазирнути в Cipollinо за чашкою кави-с-собою.

Що написали KariFood про Cipollino - фото 14

А обідати або вечеряти приходьте в Cipollino - піцу можна попередньо замовити до певного часу, і до вашого приходу вона буде готова.

Що написали KariFood про Cipollino - фото 15

І вже наступного разу, коли ви завітаєте в Cipollino, Олег вітатиме вас на ім'я, і, можливо, навіть поцікавиться здоров'ям вашої тітоньки з Апулії, якщо така, звісно ж, у вас є.

Куди бігти за піцою: Київ, вул. Хорева, 25, ст. м. Контрактова площа, піцерія Cipollino,
з 11:00 до 22:00

тел. доставки або попереднього замовлення (044) 379-15-28

Що написали KariFood про Cipollino - фото 16

Дегустувала піцу Маргариту та Чотири сири Ольга Карі

Джерело: http://karifood.com/outdoor-food/chipollino/

12.05.2015